Het team is compleet

Maandag 21 april

Na een nachtje in het mooie Marrakech en een prachtige, maar ook heftige rit door de bergen zijn ook wij aangekomen in Ouarzazate.  Nu zijn we compleet en kan het avontuur beginnen! Laten we ons even voorstellen. Ik ben Fieke, 23 jaar, in opleiding tot orthopedagoog en loop stage in het UMC Utrecht op de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie. Ik ben Sanaa, 27 jaar, in opleiding tot neuropsycholoog en ben op dit moment bezig met het afronden van mijn studie. Ik ben Nathalie, 26 jaar, in opleiding tot neuropsycholoog en loop ook stage in het UMC Utrecht op de afdeling psychiatrie.

We zijn met open armen ontvangen door Ghelty (wat betekent tante in het Arabisch) van het gastgezin. Ze heeft al ontzettend vaak voor ons gekookt, wat heel erg lekker was. Wat worden we verwend!

De kamer, die eerst nog zo netjes en ruim was, is nu omgebouwd tot een waar slaapparadijs. Met z’n vijven passen we precies op de banken. Het was even puzzelen om de langste en de kortste mensen bij elkaar te zoeken en de banken in te delen. Vervolgens moesten de ramen en de deuren worden afgeplakt met muggenhorren. Het verse team ging direct aan de slag.

En niet alleen met muggenhorren …  Terwijl in Nederland Pasen gevierd wordt en de eitjes op tafel staan ging ons team, nu compleet, vandaag van start met de cursus voor ouders en de begeleiding van de school. Het werd direct een overladen programma met ontzettend veel nieuwe indrukken en ervaringen. Hierover schrijven we snel meer. Nu eerst lekker slapen in ons slaapparadijs.

kamer 1kamer2muggen