Bestuur stichting Nour

Maretha de Jonge, Voorzitter
Zij is als orthopedagoog en GZ-psycholoog werkzaam in het UMC Utrecht en is gespecialiseerd in autisme. Zij raakte door haar vrijwilligerswerk met migranten geïnteresseerd in Marokko, ging er verschillende keren met vakantie en leerde de taal. Zo kwam zij in contact met inwoners van Ouarzazate en omgeving. Maretha werd geraakt door het gebrek aan ontwikkelingsmogelijkheden voor kinderen met handicaps en de zware last voor hun ouders, broertjes en zusjes. Maar meer nog werd zij geraakt door de kracht van hun moeders en betrokkenheid van lokale organisaties. Met beperkte middelen en kennis, maar met een enorme gedrevenheid en hoop zijn zij bezig verbeteringen aan te brengen. Stichting Nour wil hen hierbij helpen.

Dewi Lou, Secretaris
Dewi is technisch bedrijfskundige, gespecialiseerd in Lean verbetermanagement. Zij is werkzaam als zelfstandig adviseur op dit gebied voor bedrijven en is daarnaast bezig om deze aanpak te verspreiden binnen het (basis)onderwijs. Haar passie voor kinderen, culturele diversiteit en het verbinden van mensen enthousiasmeren haar om zich in te zetten voor Stichting Nour.

Marie-Therese Dijxshoorn, Penningmeester
Marie-Thérèse houdt zich bezig met de neurologische ontwikkeling van het jonge kind om tot schrijven en lezen te komen. Om te voorkomen dat kinderen problemen krijgen bij het schrijven en lezen adviseert en doceert zij bij crèches en in het basisonderwijs de leidsters en leerkrachten. Als Meskertherapeute helpt zij kinderen met schrijf- en andere leerstoornissen.
Zij hoopt met haar expertise bij te dragen aan het doel van de Stichting Nour.

Houria Bouzerda, Bestuurslid met aandachtsgebied begeleiding jongeren en studenten

Zij werkt als gezinsbegeleider, jongeren en studentbegeleider binnen het Regionaal Opleiding Centrum (ROC) Midden Nederland en het Grafisch Lyceum Utrecht. Haar Marokkaanse wortels maakten dat het werk van stichting Nour haar aantrok. Met haar kennis van, en contacten in Marokko, vormt zij een belangrijke schakel met onze samenwerkingspartners in Marokko.

Elly Stallen, Bestuurslid met aandachtsgebied ontwikkelingsstoornissen
Zij is als pedagoog en GZ-psycholoog werkzaam in een vrijgevestigde praktijk voor diagnostiek en behandeling van kinderen en jongeren met psychosociale problemen. Van 1996 tot 2008 werkte zij in het UMC Utrecht. Daar heeft ze kennis en ervaring opgedaan met kinderen met autisme en andere ontwikkelingsstoornissen. In haar werk ontmoet ze ouders en kinderen met uiteenlopende achtergronden. Zij zoekt samen met hen naar mogelijkheden om een kind te stimuleren in zijn of haar ontwikkeling, op een manier die past bij het gezin en hun situatie. Met haar kennis, ervaring en de creatieve werkwijze die haar kenmerkt, wil zij graag bijdragen aan de projecten van Stichting Nour.

 

 

Adviseurs en oud-bestuursleden

Laila Ait Baali
Juriste
Aandachtsgebied juridische zaken

Hassan Moussaoui
Docent Arabisch, leerkracht basisonderwijs en post-HBO docent NT2
Aandachtsgebied communicatie en onderwijs

Ali Kamri
Verpleegkundige
Aandachtsgebied organisatie en zorg