Speelgoed en ontwikkelingsmateriaal

Speelgoed en ontwikkelingsmateriaal

Kinderen met ontwikkelingsstoornissen spelen vaker binnen, omdat ze niet zo makkelijk onbegeleid op straat kunnen spelen met hun broertjes en zusjes. Dan is het wel fijn als er speelgoed is om je mee te vermaken.

Het is nog fijner als er speelgoed is waarmee je vaardigheden kan ontwikkelen. Puzzels, memory. kralen, Lego, gezelschapsspelletjes, enz.

Voor veel gezinnen in Marokko is dit soort speelgoed erg kostbaar en ook op de school van Ibtisama was er behoefte aan goed ontwikkelingsmateriaal.

Hieronder leest u wat wij reeds hebben kunnen verzamelen en hoe dat in Marokko werd ontvangen en gebruikt. 

Voor ons vervolgproject in 2014 zoeken wij nog:

punnikproject3

  • punnikpoppetjes
  • breiwol
  • didaktisch materiaal en ontwikkelingsmateriaal, zoals spelletjes met plaatjes/cijfers/tellen, speelgoed om fijne motoriek mee te oefenen, plaatjes(reeksen) voor emotieherkenning en sociale ontwikkeling.
  • speelgoed waar kinderen met autisme dol op zijn, autismezoals speelgoed dat beweegt, draait, tolt, geluid maakt of licht geeft.

 

 

 

Wat we niet goed kunnen gebruiken of vervoeren is speelgoed met Nederlandse teksten, didaktisch materiaal met Europese letters, groot of zwaar speelgoed. 

En er zijn dankzij gulle gevers inmiddels genoeg houten puzzels, memory, lotto en dominospelletjes en mini’s. Ook duplostenen zijn er genoeg, maar poppetjes, wielen etc zijn nog heel welkom.

 

“Oh, kijk er eens kijken …”

Nederlandse kinderen hielpen ons om speelgoed en ontwikkelingsmateriaal te verzamelen. Spontaan stonden zij prachtig speelgoed af.

 

 

 

 

 

 

 

Dat werd door kinderen en ouders in Marokko dankbaar ontvangen!

IMG_0238IMG_0226 IMG_0233

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er werden meer dan 5000 mini’s gespaard! Daar wordt heel fijn mee gespeeld.

IMG_0191

IMG_0363

 

 

 

 

 

 

 

 

De oudervereniging Ibtisama leent regelmatig speelgoed uit. Zij stellen dozen samen die passen bij het ontwikkelingsniveau van een kind.

 

 

Met veel dank aan:

  • alle kinderen die hun speelgoed wilden afstaan,
  • ouders die het wilden verzamelen,
  • leerkrachten die materiaal uit hun klas afstonden
  • en bijzondere mensen die het wilden vervoeren.

IMG_1052